Kroppspresset- Hvem starter det?

Bildet av ni år gammle Malina går facebook rundt. Helsesøster sier at jenta som ser helt normalvektig ut veier over hva som er "annbefalt". Bildet som går viralt å når alle små jenter får dem til å tvile, tvile på egen kropp. Hade bidet bare gått tilbake helsesøsteren ville ingen andre sett det, men i vår hverdag krangler avisene om å få pubilisere det først.

I gaten jeg bor er det mange barn, og enda flere nå i ferietiden i går gikk det en jente i en utrolig kort shorts og en magetopp. MAgetopp? Jenta er 8-10 år og jeg tviler på at hun har kjøpt den selv, mulig hun har valgt den selv men foreldrene tillater at den finnes i hennes klesskap. Det var flere som fikk øye på henne som syntes det var litt vel lite klær på jenta, tross de 20 graderne som vi var så heldig å smake på i går.

Kroppspresset er noe media egentlig ikke vil pubilisere da det er en dominoeffekt som blandt annet skaper spiseforstyrrelser og usikkerhet. Men når en starter følger resten med. Selvmord er en annen ting du ikke ser så mye av i mediene- Hvorfor? Dominoeffekt, en gjør det så kommer andre etter.

Media har gjor det litt for enkelt å pubilisere, dele og lese. Kroppspresset har altid vært der men ikke i nærheten av slik det er i dag! Det er lett for små barn å lese artilene, se på bildene og vurdere egen kropp. Det er en grunn til aldersgrenser på facebook og andre medier, for å beskytte barnet. Jeg føler det er de voksne som er raskest på å dele uten å vurdere hva som kan bli konsekvensene av at en artikkel blåses opp i media.

Hva mener du?

2 kommentarer

scorsese86

10.07.2015 kl.16:35

Godt skrevet og noe man burde reflektere over. Barn skal ikke utsettes for dette sinnssyke presset, og man bør ikke "kle opp" barna sine i magetopper osv.

Miss Foxy

11.07.2015 kl.20:53

Uff, galskapen i verden. Veldig godt poeng!

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Lofotværing som har forvillet meg til Narvik og Ofoten for sykepleierstudiet og kjærligheten. Legg meg gjerne til som venn :) Instagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits