Pavlova!

Torsdag hadde vi siste gruppeveiledning og jeg ble den utvalgte til å lage kake. Flertallet stemte på Pavlova så da måtte det bli det. Selv om jeg aldri har laget det før var det bare å hive seg rundt.

Oppskriften:

4 eggeviter

2dl sukker

 

Sett ovnen på 140 grader. Pisk eggehviter stive og ha i det andre. Jeg ville at den skulle se litt elegant ut så jeg googlet litt før jeg startet for å se hvordan jeg kunne forme den, så tenkte jeg skulle vise hvordan jeg laget den slik som over.

Startet med å finne fatet jeg ville ha kaken på og tegnet det opp på bakepapiret for å få rett størrelse. Tegnet litt innenfor den første kanten pga fatets form.

Til selve bunnen brukte jeg bare en slikkepott til å få den fordelt  til kanten.

Mitt sprøytepose tips:For at det ikke skal renne ut av spissen bruker jeg å sette en klemme nederst på posen. Og for enkelhetens skyld brette posen over et stort vannglass.

Da er det egentlig bare å fylle i posen.

Når jeg er ferig medå fylle posen bruker jeg å sette en klemme øverst også, så det slipper å renne ut den veien også (bruker å girse).. Husk å ta av den nederste klemmen før du sprøyter da.

Tilbake til kaka.

Slik så den ut når  den var klar forå settes i ovnen. Skal stå på nederste rille i ca en time.

For å vite om kaken er ferdig har jeg en liten smakebitpå siden som man kan kontrollere med, og slippe å smake på selve kaken.

Pyntingen skjer når nært severing som mulig. Jeg pisket krem og blandet i vaniljekrem, hadde det i sprøyteposen og fylte "skålen" jeg hadde laget av marrengsen. Toppet med fersk frukt. Når jeg tenkte over det er det rellativt billig å bake kaken og de fleste liker den. I allefall de på min praksisgruppe.

Har du laget denne kaken før? Eller kanskje bare smakt den?

2 kommentarer

Oda Andersen

05.04.2014 kl.18:21

Åh, så deilig! Ha en fin dag videre, kokka:)

Vilde

09.04.2014 kl.21:30

Ååh, fikk vann i munn nå! Den så heelt fantastisk ut!!

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Sykepleierstudent på mitt tredje år. Kjæreste.Jobb. Venninner. Trening. Hobby. Legg meg gjerne til som venn :) Imstagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits