GRAVID!

Føler endelig for å dele hemmeligheten vår med dere. I en alder av akkuratbikkatyve kan jeg så vidt tro at det er sant. Midt oppi skole, er det bare å stå på så lenge det går og ta permisjon.

//google

Nei slik er det altså ikke, jeg er altså ikke gravid. Det jeg egentli hadde tenkt å ta opp er noe venninnene og familien altid kommer med. Det er ikke skjeldent at samtalene kommer over på barn, graviditet og familie. Siden jeg er den av venninnene mine som har vært lengst i forhold får jeg altid blikkene på meg med et følgende spørsmål om når det er min tur, når skal vi få barn og om det ikke er påtide å planlegge det snart. Når er det egentlig påtide? Når sier fasiten at man skal få barn?

Svigers har gitt en frist til jeg er 25. Om to år. To år på å produsere en arving. Hvem sier at alle kan få barn? Hvorfor er det en selvfølge? Det gjør det hele mye værre om det skulle vise seg at en av oss var steril. Hva om vi faktisk ikke vil ha barn (nå er det slik at alle som kjenner meg vet at det er et ønske som skal få komme etterhvert)

Jeg har tre brødre en eldre og to yngre. To av tre har både en og to barn, den yngste har ikke. Mulig for han ikke er helt kjønnsmoden helt enda, og syns at jenter er ekkle..

 

Selfølgelig tenker jeg på at det blir min tur, når jeg er klar. Ikke når alle andre er det, er trossalt min livmor og mitt liv som vil bli snudd på hodet. Ikke alle andres.

Samboeren min og jeg diskuterer barnenavn, fremtid og fortid sammen. Ja vi har faktisk snakket om barnenavn, surrealistisk nokk.. Jeg har til og med en fadder klar. Men på samme tid tenker jeg på hvordan brylluppet mitt skal bli, og vi er ikke forlovet heller.

Uten å stresse så mye med hverken det ene eller det andre vet vi at det er forventet og kanskje vil skje. Det er ikke noe jeg stresser med, og i allefall ikke han som sier han skal vente med å få barn til han er minst 40. Kommer ikke på tale i og med at han er 25 nå.

I første rekke kommer forholdet og skolen. Har søte tantababyer (som ikke er babyer lenger) vi kan besøke.

Vi vet heller ikke om vi kommer til å forbli i Narvik eller om vi skal flytte tilbake til Lofoten eller en helt annen plass.

Tiden vil vise.

Flere som føler et press?

11 kommentarer

siljees

28.03.2014 kl.19:43

Bra skrevet!

Jeg har just lagt ut et innlegg selv, hadde vært koselig om du hadde tatt turen innom!:)

jenny margrethe goss dikkanen

28.03.2014 kl.20:13

Gratulerer!

- Mamma Veronica

28.03.2014 kl.21:26

Er vell ingen fasit :) Man bør få barn når man selv er klar. Eg har 2 stk i en alder av 23 og det synes eg er topp. :) Men alle er jo forskjellige og ønsker forskjellige ting :)

Vida

28.03.2014 kl.21:47

Så lenge det passer å få barn og man har lyst på et er det en god idé, alder spiller ikke så stor rolle mener jeg :-)

slankerelivemedgastricsleeve

29.03.2014 kl.00:55

Null stress! (og hva er greia med svigers? :p) før ville jeg ikke engang ha barn.. Mamma har sagt at hun har innfunnet seg med at det bare blir de tre barnebarna som søsteren min har ;p nå tenker jeg at jeg vil ha, men vet ikke når.. Jeg blir 25 i september og kjenner på den at jeg burde starte nå, men jeg vil ikke skal jeg være helt ærlig. Jeg er egoist, og trives med det foreløbig! Det blir liksom for mye med barn nå. Så er det jo bare 4 mnder siden jeg fikset på magen min ;)

ingrid

29.03.2014 kl.07:21

Jeg gidder ikke å føle meg presset.. Nå er jeg 22, og har ikke noen planer om barn på en stund enda.. egentlig blir det nok tidligst når jeg er 25, tror jeg.. Men det kommer nok. Jeg er bare ikke helt der enda; og det synes jeg er helt greit! Vi må ha tid til å nyte hverandre litt først, etter bryllupet også. Reise litt, oppleve litt. Og så kan vi slå oss til ro :)

Sara Josefine

30.03.2014 kl.21:08

Helt enig med deg, godt du tar deg tiden og blir mor når du føler de klar :D

Emilie-Therese

30.03.2014 kl.21:12

Fasiten sier at man skal få barn når man selv er klar for det, å ikke når alle andre er klar for det. Min farmor sa til meg i 2013... "Emilie-Therese, nå er det du som bestemmer om oldefar skal bli tippoldefar, før han fyller 80 år." Han fylt 78/79 nå i januar, altså jeg har da 1-2 år på meg. Jeg er 18 år og har tenkt å ta sykepleier utdannelsen, det vil si at jeg ikke er ferdig med første utdannelse før om 4-6 år. da dette ble sagt til meg fikk jeg et utrolig stort press på meg, men jeg innså med en gang, selv om hun kanskje er klar til å bli oldemor, så er ikke jeg klar til å bli noe mor. Det høres bare feil ut i mine ører akkurat nå for tiden.

Få barn når du er klar for det, ikke når alle andre er klar for det!

Vannmaling

30.03.2014 kl.22:07

Man burde vel ikke få barn før man føler selv at man er klar for det nei. Har vært i et forhold lenge selv, men har ingen planer om å reprodusere heeelt enda. Økonomi også kanskje et hus vil komme først :-)

Ronja <3

30.03.2014 kl.22:10

Få barn når du selv vil... drit i hva alle andre sier.

Helt ærlig, så må jeg innrømme at det hadde vært bedre å bli mor senere, når man kanskje hadde hatt litt mer på stell... men, nå ble mammarollen min kastet på meg, og det har jeg klart fint... men for de som har muligheten til å vente... så burde man vente til man føler alt er riktig :)

Din kropp vet u ;)
slankerelivemedgastricsleeve: Svigers bare hinter og har forstått at de andre barna ikke kommer til å være de første med å komme med barnebarn ;)

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Sykepleierstudent på mitt tredje år. Kjæreste.Jobb. Venninner. Trening. Hobby. Legg meg gjerne til som venn :) Imstagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits