Kan vi bare skape det perfekte mennesket?

Debatten om gravide skal på tidlig ultralyd for å sjekke antall kromosom og om ting "stemmer" hargått som varmt hvete brød. Men hva er det som er det "rette", hva er det dem er ute etter? Det som bla. "letes" etter er om det finnes et tredje 18. kromosom, også kjent som Downs Syndrom.

Kvinner får muligheten til å ta abort før uke 12 har gått om ultralyden viser dette ekstra kromosomet. Men hva er målet? "Utrydde" dette ekstra kromosomet? Skape den Perfekte verden? Hva er den perfekte verden? Hvordan ser det ideelle mennesket ut? Og ikke minst hva blir det neste man skal se etter på UL? Den som er utsatt for å få parkinson? ME? ADHD? Fedme?

Skal  man ha et klipp og lim samfunn hvor man kan endre på gener og DNA uten å tenke seg om? Ta frem de genene man ønsker og kaste dem man ikke vil ha. Bruk og kast, som  vi gjør med andre ting.

4 kommentarer

Lise Vingen

22.01.2014 kl.18:50

Så fin blogg du har :) sjekke min?

Kari

22.01.2014 kl.19:01

Det er et utrolig vanskelig tema du tar opp her sånn! Det er viktig at vi er åpne om å diskutere ett slikt tema i og med at det finnes både gode og dårlige sider ved denne saken.

Selv har jeg jobbet med 3 gutter nå, derav to av dem har Downs, men de er samtidig noen av de mest oppegående guttene med Downs fra den skolen de kommer fra. Jeg må si at etter min erfaring trenger man ENORMT mye mer energi, ekstra mye pass og en ekstrem tålmodighet for å kunne gi disse barna det de trenger og fortjener. Og disse er noen av de det er lettest å ha med å gjøre.

Nå skal jeg passe på hva jeg sier; mennesker er mennesker, og alle fortjener et godt liv fra dag en. Men av den grunn vil jeg bare stille dette spørsmålet: hva om du ikke kan? Hva om vi snakker om en ung jente som får vite at hun får et barn med en kraftig funksjonshemming? Hva om det er en familie med veldig lite penger, eller utrolig krevende jobber de har brukt masse energi på å få, får beskjed om at det kommende barnet kommer til å være lam hele livet?

Alle fortjener å vokse opp i en familie som de kan knytte seg til, men mange av disse typer grusomme sykdommer og funksjonshemminger krever opptil flere passere 24 timer i døgnet!

Jeg bare prøver å dra frem en annen side av saken enn bare den tanken om at det er "bruk og kast". Selv om, som du sier, det er mange mennesker der ute som bare vil være på jakt etter "det perfekte"...
Et veldig viktig tema. Og utrolig bra skrevet!
Kari: Personer med DS er utrolig hærlige.
Hjerneskader en noe annet enn gen manipulering.
Jeg er ikke direkte i mot abort om det ikke går, hjerneskader ol. Mulig jeg selv ville gjort det men ikke noe jeg vet nå.

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Sykepleierstudent på mitt tredje år. Kjæreste.Jobb. Venninner. Trening. Hobby. Legg meg gjerne til som venn :) Imstagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits