Sprøyter og dukker som puster.

De siste dagene på skolen har vært hektisk, kjedelig,stressende og utrolig gøy. Vi startet uken med artikkel analysering som skulle fremføres på onsdag( igår), en oppgave vi fikk godkjent. Tirsdagen var vi på praksissalen får å lære oss å sette veneflon. En veneflon er i utgangspungtet ikke vond mest ubehagelig. Vi fikk testes oss på å legge inn og å fjerne den, med nøye overvåking av lærere. "Regelen" på skolen er at om du vil sette en sprøyte eller en veneflon på noen må de få lov til å gjøre det samme på deg. Så vi øver med andre ord på hverandre.Vi hadde også 3-4 lærere som var villige til å la seg stikke. Selv stakk jeg to av dem.

Dette bildet er av den første veneflonen jeg fikk i handen min. Endte med en i hver hand. De i klassen som hadde sprøyteskrekk er storstett kvitt den.

Idag hadde vi en "hjertestans"øving på praksissalen med en dukke som kalles "SimCare". På youtube ligger det flere filmer, blandt annet denne. Dukken kan styres til å blunke, svette, puste og mye mer. Vi hadde en mann på et annet rom som pratet som om han var dukken og styrte det hele, etter hva vi gjorde forbedret vi situasjonen eller forværret den. Dukken fkk hjertestans og det var opp til oss å redde "mannen". Hele situasjonen var utrolig stressende og det var så mye som skjedde. De fleste husker ikke alle detaljene fra senarioet, men alle gruppene klarte å gjennopplive "mannen".  Skule ønske denne dukken var noe alle sykepleie skoler var pålagt å ha. For denne dukken kan forbereder oss på lignende situasjoner og da gjelder det å holde hodet kaldt og unngå få trokke feil. Jeg ble satt til å fikse medisiner noe som var utrolig stressende når man skal begynne å regne i hodet. Alt i alt en utrolig gøy og fin erfaring.

I øyeblikket har jeg tatt helg og sitter egentlig bare på sofaen å bare blar gjennom blogger.

Har du sprøyteskrekk?

6 kommentarer

juliamyklebust

24.01.2013 kl.15:56

Ja, hater sprøyter!!

Joachim

24.01.2013 kl.18:24

Kan vel si at jeg hadde stor sprøyteskrekk før, ikke så mye lenger, men kjenner jo på den følelsen at det ikke er morsomt

Sofie

24.01.2013 kl.18:27

Digger Bloggen din
juliamyklebust: Er bare å slappe av så går det helt fint ;p
Joachim: Er ingen gøy opplevelse om man gruer seg i allefall.
Sofie: shure

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Sykepleierstudent på mitt tredje år. Kjæreste.Jobb. Venninner. Trening. Hobby. Legg meg gjerne til som venn :) Imstagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits