"Sykehus"

Da er det som alle andreskriver nøyaktig en måned til jul. Da sitter jeg i syden med min kjære, gleder meg.

På skolen i går hadde vil praksissal. Der øver vi på prosedyrer, lærer oss nye ting og alt skal utføres som om vi er på et sykehus. Klart vi tuller men når vi dra frem sprøyter ol. så løper vi jo ikke rundt i gangene med dem litt skjønn har vi i. Vi bruker jo ikke all tid på å tulle vi lærer mye, prøver ut ting og får erfaringer. Det blir en helt annen setting med pasienter, men det er greit å ha prøvd ut ting før man står forran pasienten. I går hadde vi om injeksjoner, sette sprøyter, i muskler og under huden. De som har sprøyteskrekk blir kvitt den, for skal vi øve må vi øve på noen og det blir hverandre. Jeg fikk sprøyter i overarmen, på låret og i magen. Jeg todde det verste var å sette på seg selv siden man vet når stikket kommer, det var det ikke. Syns det var det som gjorde minst vondt. Og av alle nålene var den i fingeren den som var vondest, selv om den heller ikke er veldig vond. Er greit å kunne få også for da vet man hvordan det kjennes og hva som evt. er ubehagelig.

 

Har du sprøyteskrekk?

10 kommentarer

Nathalie Kristin

24.11.2012 kl.21:17

hehe, husker godt da vi øvde på slik.. men vi hadde kun i overarm (subcutant) og på setet/hofta (intramuskulært) =) Var veldig greit å ha vært igjennom det før man sku stikke en pasient :)

Inger,s hobby blogg

25.11.2012 kl.11:53

heia.

Nei har ikke sprøyteskrekk:)

Ja blir vel godt å feire en annerledes jul.

Ha en fin dag:)
Nathalie Kristin: Vi fikk egenlig prøve oss hvor vi ville, men ikke alle plasser er så egner seg like bra.. Vi får ikke stikke I.m på skolen.

Velgid greit å ha prøvd det! :)
Inger,s hobby blogg: Tja, likså greit å ta det der. Takk det samme :)

Nathalie Kristin

25.11.2012 kl.22:00

Får dere ikke stikke I.M på skolen? Hvorfor det? Syns de virkelig at dere skal stikke pasient som nr 1. når det kommer til I.M sprøyter? vi stakk hverandre I.M vi, ikke noe problem det.. :)
Nathalie Kristin: Det har skjedd "ulykkker" på skolen som resultertei at de ikke ville gjøre det. men ikke noe værre enn at folk har svimt av ol. Samme med sonde, det får vi heller ikke lov til.

Nathalie Kristin

30.11.2012 kl.13:06

Sonde la ikke vi heller ned på skolen.. Det har jeg lært ute i fagfeltet siden i stedenfor. Vi fikk lov til injeksjoner, men så har vi VELDIG mange lærere tilstede i klinikklabb på den skolen jeg gikk på :)
Nathalie Kristin: vi har en lærer på hver gruppe,8-10 stk

Nathalie Kristin

30.11.2012 kl.15:18

vi var heldige bare vi da, tenker jeg =)
Nathalie Kristin: Ser det som en fordel ;b

Skriv en ny kommentar

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

RegineSusan'sVerden - Min hverdag

22, Vågan

Sykepleierstudent på mitt tredje år. Kjæreste.Jobb. Venninner. Trening. Hobby. Legg meg gjerne til som venn :) Imstagram: RegineSusan

Kategorier

Arkiv

hits